Help

ODC - Handleiding

Aanmelding en toegang

Om de ODC-profielmeting te maken heeft u een mail ontvangen waarin u de uitnodiging voor de ODC-meting kunt bevestigen. Na het activeren van de link krijgt u de vraag uw persoonlijke gegevens te controleren en waar nodig aan te vullen of te corrigeren. Na het aanmaken van een eigen wachtwoord wordt u automatisch doorgeleid naar het beginscherm van de ODC. Uw wachtwoord moet bestaan uit minimaal acht tekens, waaronder tenminste een cijfer.

Start de meting

Om uw meting te starten kiest u in de menubalk aan de bovenzijde van het scherm de knop “Start de meting”. Er verschijnt dan een eerste scherm met afbeeldingen.

Meting

In het eerste scherm en daarop volgende pagina´s maakt u steeds keuzes uit de beelden. Na uw keuzes te hebben gemaakt sluit u de pagina af door rechtsonder de pagina te klikken op volgende.

Na de beelden kunt u uit 24 competentiekaarten er tien kiezen. U krijgt de kaarten per stuk gepresenteerd met de mogelijkheid uw keuze aan te geven. Daarna ziet u alle kaarten en uw keuzes terug in een overzicht, en kunt u uw selectie aanpassen. Zolang u meer of minder kaarten heeft gekozen kunt u de meting niet afronden. U ziet in dat geval een melding met uw onjuiste aantal rechtsonder in het overzicht. Bij precies tien keuzes kunt u rechtsonder op de pagina uw keuze bevestigen en komt u in het afsluitende scherm.

Afronding

In het laatste scherm kunt u eventuele vragen of opmerkingen plaatsen. De behandelende adviseur neemt die mee in de terugkoppeling.

U sluit de meting definitief af door rechtsonder in het scherm te klikken op “meting afronden”, u komt dan terug op het beginscherm.

In de menubalk aan de bovenzijde kunt u zich afmelden en de pagina verlaten.

Vervolg

Afhankelijk van het doel waarvoor u de ODC-meting invult, regelt de betrokken coach of adviseur het vervolg.



HELP

Compatibiliteit

De ODC-website is toegankelijk op alle hedendaagse apparaten en via alle webbrowsers. De daarvoor toegepaste moderne internettechnologie kan op sommige oude webbrowsers mogelijk beperkingen geven. Dit is het geval bij Windows versies van Explorer 7 en ouder; bij Mac betreft het Safari-versie 5 en ouder. De browsers Chrome en Firefox hanteren de nieuwste versies en zijn daarmee zeer geschikt. Mocht u problemen ondervinden, raden wij u aan om de Google Chrome webbrowser te gebruiken. Deze is zeer snel en gratis verkrijgbaar.

Heeft u hulp nodig?

U kunt op https://odincompany.freshdesk.com/support/home gebruik maken van ons ticketsysteem.

Kijkt u eerst eens tussen de FAQ’s (veelgestelde vragen) op ons ticketsysteem of het antwoord op uw vraag daarbij staat. Het overzicht van de FAQ’s ziet u linksonder op de pagina (bovenstaande link).

Heeft u een vraag over hoe een bepaalde handeling in zijn werk gaat? Bijvoorbeeld het maken van een ODC-meting of de aanmeldingsprocedure bij Odin? Kijk dan bij ‘getting started’. Daar vindt u verschillende teksten die u uitleg bieden over de processen binnen het Odin-domein.

Staat uw vraag hier niet bij, dan kunt u een ticket aanmaken door op de home-pagina op ‘new support ticket’ te klikken. Hier vult u uw e-mailadres, onderwerp (subject), serviceprovider (domein waarin u werkzaam bent, bijvoorbeeld yinc of org) en vertelt u bij description wat uw concrete vraag is en waarmee wij u kunnen helpen.

Vervolgens gaan wij voor u aan de slag. U krijgt z.s.m., uiterlijk 2 werkdagen, antwoord op uw vraag.